02-03.03.2012 Festivalul - concurs „Florile Ceahlaului“, editia a XXIV-a
Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare”, cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt, au organizat, în perioada 2-3 martie, cea de-a 24-a editie a Festivalului-concurs national de muzica populara pentru copii si tineri „Florile Ceahlaului”. Festivalul îsi propune perpetuarea unei competitii de traditie a cântecului popular românesc, competitie la care au participat, de-a lungul timpului, interpreti cunoscuti, precum Matilda Pascal-Cojocarita, Liviu Vasilica, Elena Peste, Nelu Gabor, Nelu Sopterean, Ioan Hongu. Întrerupta în 1989, organizarea Festivalului...


                                                                                                citeste mai mult
02.03.2012 Festivalul - concurs „Omatuta”, editia a XVI-a
Desfasurat si în acest an într-un cadru competitiv deosebit si rod al unui elan tineresc admirabil, festivalul-concurs de interpretare muzica populara pentru copii „Omatuta” de la Tecuci, a reunit în editia a XVI-a din acest an, peste 30 de participanti la cele doua categorii de concurs, 7-13 ani si 14-18 ani, Radio Iasi fiind partener media al evenimentului.
Descinsa din fostul mare festival de folclor „Cânta de rasuna lunca” de la Tecuci, „Omatuta” a pastrat si în acest an un nivel calitativ superior al interpretarii...


                                                                                                citeste mai mult
01.01.2012 Plugusorul de Sf. Vasile la Manastirea Moldovita
Asa cum fac de 21 de ani, în prima zi din 2012, trei generatii - copii, tineri si vârstnici, au mers cu Plugusorul sa „ure“ obstea manasti­reasca de la Moldovita. Ca de fiecare data a fost un moment aparte care s-a derulat dupa Sfânta Liturghie de Sfântul Vasile, la care au participat turisti din tara si de peste hotare aflati în zona pentru a petrece Revelionul.
Timp de mai bine de jumatate de ora,  gospodari din comuna Vatra Moldovitei...



                                                                                                citeste mai mult
04.03.2012 Spectacolul aniversar “Ion Dascal - 40 de ani de activitate”
Duminica, 4 martie 2012, in Sala Palatului National din Chisinau, a avut loc spectacolul aniversar de muzica populara dedicat dirijorului si compozitorului Ion Dascal, la 40 de ani de activitate artistica si 60 de ani de la ziua de nastere.
Invitati de onoare au fost nume de referinta ale muzicii populare din spatiul romanesc: maestrul Nicolae Botgros, dinastia Dascal, Mihai Amihalachioaie, Serghei Ciuhrii, Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, Margareta Clipa, Petrica Matu Stoian, Dinu Iancu Salajan, Ioana Capraru. Au mai participat Constantin Bahrin...


                                                                                                citeste mai mult
Ion Dascal, spectacol aniversar
22.04.2012 Lansare de carte: „Eruptii tarzii”, autor Costel Bephu
Lansare de carte Costel Bephu
Duminica, 22 aprilie 2012, la Caminul Cultural Dolhesti are loc lansarea de carte - ,,Eruptii târzii”, autor Costel Bephu.
Prefata de Valeriu Sandovici:
Volumul ,,Eruptii târzii” cuprinde o flacara a creatiei la vârsta tineretii asa cum singur marturiseste, înfiorându-se.
Sunt poezii pasionale, în spiritul erotismului exprimat si datorita valului de sentimente pure.
Costel Bephu este coplesit de sentimentul de dragoste caruia îi înalta...


                                                                                                citeste mai mult
04-06.05.2012 Festivalul-concurs „Dorule, floare de roua”, editia a X-a
Dorule floare de roua 2012
Festivalul-concurs de interpretare a cântecului si dansului popular moldovenesc Dorule, floare de roua, editia a X-a, se desfasoara în perioada 4-6 mai 2012, la Casa de Cultura a Sindicatelor “Nicolae Iorga” din Botosani.
Festivalul este organizat de Casa de Cultura a Sindicatelor “Nicolae Iorga” din Botosani, Primaria Municipiului  Botosani si Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.
Concurentii sunt sustinuti si acompaniati de renumita orchestra de muzica populara

                                                                                                citeste mai mult
La izvorul neamului
Asociatia culturala “Simfonia Artelor” Vaslui în colaborare cu Primaria municipiului Vaslui, Directia Judeteana pentru Cultura, Centrul Judetean pentru Cultura Traditionala organizeaza Festivalul familiilor si dinastiilor artistice                                       “La izvorul neamului”
                         
Festivalul are loc la Casa de Cultura “Constantin Tanase” din Vaslui, duminica, 20 mai 2012, începând cu ora 11:00.

                                                                                                citeste mai mult
20.05.2012 Festivalul familiilor si dinastiilor artistice “La izvorul neamului”
Festivalul de concurs de interpretare muzică populară „Satule mândră grădină” ediţia a XXXIII-a de la Bucecea (judeţul Botoşani) a dovedit şi în acest an cât de important este pentru noi românii să promovăm tezaurul folcloric românesc, prin care putem ţine aprinsă flacăra spiritualităţii neamului, a păstrării tradiţiilor şi a identităţii fiinţei naţionale.

Printr-o interpretare ce s-a ridicat la nivelul exigenţelor juriului, Cornelia ...

                                                                                            citeste mai mult
Satule mandra gradina
20.05.2012 Festivalul concurs de interpretare muzica populara „Satule mandra gradina”
Festivalul fanfarelor
21.05.2012 Festivalul Fanfarelor
Radio Iaşi a fost partener media la cea de-a II-a ediţie a Festivalului fanfarelor găzduit pe 21 mai 2012, de comuna ieşeană Cozmeşti, eveniment inclus într-un proiect ambiţios al Centrului Judeţean de Promovare a Culturii Tradiţionale Iaşi, având ca scop revigorarea acestui gen muzical în mediul rural moldovenesc, cu precădere în arealul folcloric al Cozmeştiului, unde muzica de fanfară dăinuie de un secol.
...
                                     
                                                                                            citeste mai mult
Bobocel de la Bacau
4-6.07.2012 Festivalul concurs national „Bobocel de la Bacau”
Graţie unui elan admirabil, timp de 10 ani, prin mult efort, atât pe plan fizic, cât şi financiar din partea organizatorilor, copiii şi tinerii păstrează în suflet cu adevărat valorile spirituale moştenite de la străbuni, prin ediţiile anuale prestigiosului Festival - intitulat sugestiv „BOBOCEL DE LA BACĂU” şi ajuns acum, în iulie 2012, la ediţia a X-a jubiliară, un motiv întemeiat de mândrie pentru toţi cei care şi-au adus contribuţia la buna sa desfăşurare ...
           
                                                                                              citeste mai mult
16-17.06.2012 Festivalul Internaţional de muzică populară „Mugurelul”
Festivalul Mugurelul
Festivalul Internaţional de Interpretare Muzică Populară Vocală şi Instrumentală „Mugurelul” de la Dorohoi - organizat în parteneriat media cu Radio Iaşi şi ajuns la ediţia a VIII-a în acest an - se regăseşte cu brio în eforturile şi iniţiativele destinate păstrării identităţii noastre, ca entitate bine definită în contextul globalizării europene.

Festivalul „Mugurelul” propulsează permanent şi constant, an de an, tinere ...

                                                                                              citeste mai mult
In perioada 18-20 iulie, la Vatra Dornei, se desfăşoară ediţia a V-a a Festivalului naţional al ansamblurilor folclorice ale copiilor “Dorna, plai de joc şi cântec”.
Deschiderea oficială a festivalului, la care au participat conducătorii de grup, câte o pereche de dansatori în costum popular şi membrii juriului a avut loc miercuri, 18 iulie în Sala Oglinzilor de la Primăria Vatra Dornei. După cuvântul de bun venit din partea gazdelor şi a organizatorilor, Clubul Copiilor şi Elevilor ...

                                                                                           citeste mai mult
18-20.07.2012 Festivalul naţional al ansamblurilor folclorice ale copiilor
                     “Dorna, plai de joc şi cântec”
Dorna plai de joc si cantec
Între 19 şi 22 iulie, la Cîmpulung Moldovenesc se desfasoara cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Întaniri Bucovinene”. Manifestarile au inceput joi dupa-amiaza, 19 iulie, de la la ora 16.00, cu simpozionul „Bucovina, o Europa in miniatura”.
Tot dupa-amiaza a avut loc loc parada portului popular, au fost organizate expoziţii culinare şi de fotografie, şi a fost dechis targul mesterilor populari ...

                                                                                               citeste mai mult






21-22.10.2012 Festivalul Naţional „Cantec joc si voie buna la Negresti in batatura”
În perioada 21-22 octombrie 2012 la Negresti are loc Festivalul National de interpretare a cantecului si jocului „Cantec joc si voie buna la Negresti in batatura”, editia a IV-a.
Organizat de Asociatia Cultural Educativa „Obarsii Negrestene”, Consiliul Judetean Vaslui, Autoritatea Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Primaria Negresti, la concurs vor evolua Grupul folcloric „Colacul” - Fundul Moldovei, Suceava, Ansamblul „Dor” din Moara, Suceava...



                                                                                               citeste mai mult






19-22.07.2012 Festivalul Internaţional de Folclor „Întîlniri Bucovinene”