REGULAMENT

I.ORGANIZATORI.
Organizatorii acestei manifestari sunt  Primaria si Consiliul Local  Bacau si Asociatia Culturala ”Floricica”.Partener  - Arhiepiscopia Romanului si Bacaului
II.PREZENTARE
ASOCIATIA CULTURALA FLORICICA descopera, initiaza si promoveaza copii talentati, în arta interpretarii cântecului popular. Deasemeni, militeaza pentru pastrarea obiceiurilor traditionale românesti, a valorilor spirituale pe care neamul nostru ,ca nimeni altul în arealul european, le-a mostenit din mosi- stramosi, le-a pastrat cu sfintenie si le va preda mai departe celor tineri ca pe o “zestre de mare pret”.                        În acest scop am organizat un festival folcloric în cadrul caruia  copii si tinerii îsi pot manifesta talentul .

III STRUCTURA CONCURSULUI

Concursul este structurat pe trei categorii de vârsta
                 10 ani-14 , 15 -18 ani si 19 - 25 ani;

-Concurentii  vor avea de prezentat urmatoarele probe de concurs;
-o doina (o lucrare din categoria genului epic sau a cîntecului ceremonial)
-o piesa autentica reprezentativa din zona etno-folclorica de provenienta a concurentului (nu din repertoriul consacrat) interpretata cu acompaniament instrumental;

Pentru acompaniamentul orchestral se va trimite pe e-mail la adresa dormiruna@yahoo.com vocea inregistrata cu sau fara acompaniament,pana la data de  15 iunie 2011.Se va face o preselectie a tuturor celor inscrisi, pe baza acestei inregistrari ce vor fi ascultata de catrte o comisie alcatuita din profesori de specialitate de la Scoala Populara de Arte si Meserii Bacau.Rezultatul vi se va comunica ulterior pe site-ul www.mariasalaru.ro si http://radioiasi.ro/folclor/index1.html?http%3A//radioiasi.ro/folclor/maria_salaru.html
Cazarea pentru concurenti si profesori  se asigura de catre organizatori.Persoanele insotitoare , altele decat profesorii isi vor plati cazarea la pretul de 40 lei pe zi . Masa se va plati de catre concurenti.Costul acesteia (mic dejun,pranz si cina ) este de 50 lei de persoana.Transportul  va  fi asigurat  de  concurent ,sau de institutia de cultura pe care o reprezinta.

IV.DESFASURAREA FESTIVALULUI

Festivalul se va desfasura în perioada 4-6 iulie .
Concurentii din alte judete, vor fi prezenti in Bacau, in dimineata de 5  iulie ,direct la sala de repetitie.
In ziua de  4  iulie ,orele 10-14, vor repeta concurentiii din judetul Bacau.
In ziua de 5  iulie intre orele 10 -14 vor repeta concurentii din celelalte judete.
Dupa repetitie ,se va merge la locul de cazare si se va servi pranzul.
Intre orele 19-21. va avea loc concursul .
Juriul va delibera dupa orele 22
Rezultatele se vor  anunta in cadrul spectacolului de gala ,cand toti concurentii  vor fi imbracati in costume populare .

In ziua de 6  iulie va avea loc gala laureatilor si recitalul artistilor profesionisti, incepand cu ora 19 .                 Dupa spectacolul de gala toti participantii vor participa la o masa festiva.

VI.JURIUL
Juriul va fi format din specialisti în domeniu care vor puncta fiecare concurent dupa urmatoarele criterii de jurizare:
-interpretare
-autenticitatea repertoriului
-costumul popular
-tinuta scenica

VII.PREMII.
Fiecare concurent  va primi diploma de participare.

Trofeul « Bobocel de la Bacau » va fi acordat unui singur participant care a întrunit cel mai
mare punctaj din partea juriului.

Se vor acorda premiile  I,  II , III si cate 3 mentiuni pentru fiecare categorie de varsta.
    
             Trofeul festivalului  -       500 ron

gr.10-14 premiul  I        350 ron
             premiul II-       250 ron
             premiul III       150 ron

              6 premii special x 50 =300 ron

gr.14-18 premiul  I        350 ron
             premiul   II      250  ron
             premiul  III      150  ron

            6 premii special x 50 = 300 ron


gr.18-25 premiul  I        350 ron
             premiul  II       250 ron
             premiul  III      200 ron

6 premii special x 50 =300 ron

                   Total fond de premiere      3650 ron


                                    NOTA :
1.Juriul isi rezerva dreptul de a redistribui premiile in functie de  punctajul obtinut si de nr.de castigatori pe fiecare categorie de varsta.
            2.Organizatorul poate sa ofere unul sau mai multe premii suplimentare in cazul in care gaseste  sponsori .
           3.INEDIT Deasemenea juriul alcatuit din spectatori, va desemna pe cei mai frumosi  dintre concurenti ,desemnandu-i drept ,,Fat Frumos’’ si ‘’Ileana Cosanzeana’’ care vor primi diplôme si cadouri din partea sponsorilor.

Parteneri media: Radio Iasi, TVR IASI, TVR 3, Trustul de presa Desteptarea

Colaboratori: Scoala populara de arte, Liceul de arte „:George Apostu” din Bacau, Orchestra Ansamblului „Busuiocul „din Bacau dirijata de maestrul Victor Coman
Bobocel de la Bacau
4-6.07.2012 Festivalul concurs national „Bobocel de la Bacau”
În perioada 5-6 iulie 2012 are loc Festivalul-concurs national de interpretare vocala a cantecului popular românesc “BOBOCEL DE LA BACAU” , editia a X-a.
Organizatori: Primaria Municipiului Bacau, Consiliul Local Bacau, Asociatia Culturala "Floricica".

Concursul are loc la Teatrul de vara Bacau, începând cu ora 19:00.
Invitati: Sofia Vicoveanca, Anton Achitei, Mihai Ciobanu, Maria Salaru, Leontina Farcas, Stefan Deaconita, Claudia Martinica, Geta Postolache, Pamfil Roata, grupurile "Boboceii" si "Floricica", Ansamblul "Busuiocul" din Bacau si laureatii editiilor precedente.

Acompaniaza orchestra "Busuiocul", dirijor Victor Coman.
Participa concurenti din judetele Alba, Arad, Braila, Buzau, Bihor, Bacau, Constanta, Giurgiu, Gorj, Iasi, Maramures, Satu Mare, Suceava, Salaj, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Invitat de onoare: d-na Marioara Murarescu

Proiect realizat cu binecuvântarea Preasfintiei Sale Ioachim Bacaoanul.

Colaborator principal: Scoala Populara de Arte si meserii Bacau.

Spectacolul fiind televizat, accesul publicului este permis pâna la 18:45.

Radio Iasi este partener media.

Juriul care a evaluat prestatiile tinerilor concurenti ai editiei a X-a jubiliare a Festivalului national de interpretare vocala si instrumentala a cântecului si dansului popular românesc, “BOBOCEL DE LA BACAU” - a avut-o în calitate de presedinte pe: d-na Mariaoara Murarescu - doctor în etnografie si folclor; Vasile Pohoata - etnomuzicolog, realizator emisiuni folclorice TVR Iasi - membru; Dana Barzu - profesor - director Liceul de Arte “George Apostu” - membru; Carmen Voisei - director Scoala Populara de Arte si Meserii Bacau - membru; Victor Coman - dirijorul Orchestrei Ansamblul “Busuiocul “ din Bacau - membru; Petre Vlase - director Ansamblul “Busuiocul “ din Bacau - membru;Daniela Brb Florian - scriitor, director artistic al Centrului Cultural "Augustin Bena" Alba - membru de onoare; Meral Solak - manager PMS Termopan Center - membru (reprezentant din partea publicului); Alina Mihaela Isac  - membru (reprezentant din partea publicului).

Marele Trofeu al festivalului i-a revenit Denisei Apetrei, în vârsta de 11 ani, din judetul Suceava iar câstigatorii Premiilor I au fost:
                                          Stefania Cârstoiu (12 ani) din Gorj;
                                          Stefan Alexandru Negru (11 ani) din Bacau;
                                          Radu Marcel Ghisoiu (16 ani) din Fagaras;
                                          Marinel Moraru (17 ani) din Gorj
                                          Maxim Ionut Candrea din Suceava.

„BOBOCEL DE LA BACAU” - editia a X-a jubiliara - a fost ilustrata în emisiunea "Prin Moldova" de marti, 17 iulie 2012, realizata de Mihai Florin Pohoata, în intervalul orar 11:05 - 13:00, pe 1053 Khz unde medii Radio Iasi AM.
Gratie unui elan admirabil, timp de 10 ani, prin mult efort, atât pe plan fizic, cât si financiar din partea organizatorilor, copiii si tinerii pastreaza în suflet cu adevarat valorile spirituale mostenite de la strabuni, prin editiile anuale prestigiosului Festival - intitulat sugestiv „BOBOCEL DE LA BACAU” si ajuns acum, în iulie 2012, la editia a X-a jubiliara, un motiv întemeiat de mândrie pentru toti cei care si-au adus contributia la buna sa desfasurare pe parcursul unui deceniu, deopotriva financiar si spiritual, sfidând mult mediatizata criza economica.

Organizatori calauziti în toti cei 10 ani de existenta a acestei manifestari - de cunoscuta interpreta de muzica populara si totodata initiator si director al Festivalului „Bobocel de la Bacau” - dna Maria Salaru.
Maria Salaru invitata in studioul Radio Iasi
Emisiunea "Dedicatii muzicale" cu Vasile Pohoata