04-06.05.2012 Festivalul-concurs „Dorule, floare de roua”, editia a X-a
traditia populara. Merita subliniat faptul ca acest festival se adreseaza liceenilor care înca nu au facut pasul spre statutul de profesionisti.

Din juriul festivalului fac parte: profesor Alexandra Hrincescu - Inspector, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani; Ciprian Potoroaca - dirijor, Orchestra populara „Rapsozii Botosanilor”, Costinel Leonte - maestru coregraf,  Ioan Cristea - Secretar general A.N.C.C.S.R., Director C.C.S. Arad; Ioan Cobâla - Director al Orchestrei populare „Rapsozii Botosanilor”.

Criteriile de jurizare sunt: corelatie muzica/text miscare coregrafica; autenticitatea repertoriului muzical/coregrafica; interpretare muzicala/coregrafica; impresia artistica; autenticitatea costumelor populare.

Trofeul festivalului va fi atribuit liceului care participa cu concurenti la cel putin 5 sectiuni ale concursului, obligatoriu coregrafie (baieti sau mixt), grup vocal (la alegere, fete, baieti sau mixt), solist vocal sau instrumentist, prin adunarea mediilor aritmetice a notelor obtinute de concurenti la fiecare sectiune.

                          Programarea concurentilor pe cele doua zile de concurs aici

Festivalul-concurs de interpretare a cântecului si dansului popular moldovenesc Dorule, floare de roua, editia a X-a, se desfasoara în perioada 4-6 mai 2012, la Casa de Cultura a Sindicatelor “Nicolae Iorga” din Botosani.

Festivalul este organizat de Casa de Cultura a Sindicatelor “Nicolae Iorga” din Botosani, Primaria Municipiului  Botosani si Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.

Concurentii sunt sustinuti si acompaniati de renumita orchestra de muzica populara „Rapsozii Botosanilor”, condusa de maestrul Ioan Cobâla si dirijata de Ciprian Potoroaca.

Concursul se desfasoara pe mai multe sectiuni, obiectivul declarat fiind de a descoperi si de a stimula tinerele talente ce promit sa duca mai departe