27.08.2011 Festivalul International de Folclor “Mesterul Manole”, Republica Moldova












02.07.2011 Festivalul concurs „Bobocel de la Bacau”












25.06.2011 Festivalul concurs regional de interpretare vocala „Constelatie muzicala”












17.06.2011 Spectacol de muzica populara „Lume cântam pentru tine”












22.05.2011 Festivalul folcloric interjudetean „Pe sub creanga de arin”












30.04.2011 Zilele orasului Hârlau












17.04.2011 Festivalul Oualor Încondeiate-Moldovita 2011












16.04.2011 Spectacol sustinut de „Balada Bucovinei” la Radio Iasi












25.05.2011 Festivalul - concurs “Omatuta”, editia a XV-a (AUDIO, FOTO)












22.03.2011 Tabara de creatie mestesugareasca „Traditie si arta la Poiana”












01.03.2011 Spectacol folcloric „Azi cant pentru tine mama” (VIDEO)












25.02.2011 Festivalul-concurs de creatie si interpretare a romantei „Crizantema de Argint”












21.02.2011 Ansamblul "Balada Bucovinei" sarbatoreste 20 de ani de activitate












20.02.2011 Lansare album Brandusa Covalciuc Ciobanu, "Cantecul e viata mea"












18.02.2011 Zilele Pietrele Doamnei (FOTO, VIDEO)












20.01.2011 Spectacol "Melodii de neuitat" cu orchestra "Mugurel" (VIDEO, FOTO)












12.01.2011 „Traditii de iarna la români” - expozitie de pictura naiva si masti












Sambata, 27 august 2011, Radio Iasi a fost prezent la Festivalul International de Folclor “Mesterul Manole”, eveniment aflat la editia a IX-a si desfasurat în orasul Criuleni, Republica Moldova. La acest eveniment au fost invitate ansambluri folclorice din Federatia Rusa, Ucraina, Lituania, Belarus, România. În paralel cu festivalul a avut loc si o expozitie dedicata lucrarilor mesterilor populari de pe cele doua maluri ale Prutului, ca drept dovada ca la acest eveniment au participat si doi mesteri populari din România: Ionela Mihuleac (Cucuteni, Iasi), Ion Maric (Bacau) alaturi de reprezentantul Radio Iasi - Dumitru Serban, si etnologul Marcel Lutic

                                                                                                citeste mai mult



În perioada 2-3 iulie 2011, Bacaul gazduieste cea de-a IX-a editie a festivalului concurs de interpretare vocala a cântecului popular, „Bobocel de la Bacau”.
Festivalul se desfasoara, începând cu ora 16:00, în sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora”.
Pe scena vor urca, pe lânga solistii consacrati, Grupurile „Boboceii" si „Floricica" din Bacau si Ansamblul de copii „Coragheasca" din Deleni.
Festivalul este organizat de catre Asociatia Culturala „Floricica”, Primarie, Consiliul Local si Consiliul Judetean

                                                                                                citeste mai mult



Centrul National de Conservare si Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Sectia de Cultura Glodeni (Republica Moldova) si <strong>Radio Iasi</strong> au organizat festivalul-concurs de interpretare vocala „Constelatie muzicala”
Manifestarea, desfasurata &icirc;n zilele de 25 si 26 iunie 2011, la Casa de Cultura Glodeni, a cuprins doua sectiuni: muzica usoara si muzica populara.
Ziua de 25 iunie a fost destinata muzicii usoare, sectiune la care au participat un numar de 12 concurenti, la doua categorii de varsta: 7-12 ani si 13-20 de ani.


                                                                                                citeste mai mult



Vineri, 17 iunie 2011, Radio Iasi a transmis video live spectacolul de muzica populara „Lume cântam pentru tine”.
Cu acest prilej, interpretul Gheorghe Jitaru si Grupul Folcloric „Gheorghe Jitaru” au lansat albumele „Lume cântam pentru tine” si „De-as da anii înapoi”.
Au prezentat: Oana Miron si Laurentiu Ursache.
Invitati speciali: Anton Achitei si Mihai Ciobanu. Invitati: Stefan Deaconita, Pamfil Roata, Lili Ciortan, Claudia Oloieru, Costica Matei Creanga, Silvia Semeniuc, Silvia Ene, Adriana Bucevschi, Maria Costioaia, Vladimir Stratulat, Daniela Mera...

                                                                                                citeste mai mult



Istoria si continuitatea comunei nemtene Ion Creanga (judetul Neamt) de pe malul stâng al Siretului s-a scris si duminica, 22 mai 2011, în cadrul natural oferit de padurea Arinosu, prin participarea unui numeros public spectator, la cea de-a VI-a editie a Festivalului folcloric interjudetean “Pe sub creanga de arin”. O manifestare prilejuita de Ziua comunei Ion Creanga, organizata de Primaria  localitatii, împreuna cu Consiliul Judetean Neamt în parteneriat media cu Radio Iasi. De remarcat faptul ca, în discursul rostit pe scena Festivalului folcloric interjudetean “Pe sub creanga de arin”, Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt, a multumit ...

                                                                                                citeste mai mult



Zilele orasului Hârlau, editia a XIII-a / 30 aprilie-1 mai 2011
Sâmbata, 30 aprilie, dupa deschiderea oficiala urmeaza programul artistic sustinut de Ioan Ursache si invitatii sai: Maria Salaru,  Stefan Diaconita, Claudia Martinica, Costica Matei Creanga,  Adriana Bucevschi, Constantin Bahrin, Ansamblul Casei de cultura din Hârlau, Ansamblul „Haiducii” din Republica Moldova.
„Fachir Mondodores”, „Anemari”, „Radio Killer”, Alex Velea completeaza tabloul primei zile.Duminica, 1 Mai 2011, organizatorii au oferit un program artistic sustinut de ...

                                                                                                citeste mai mult



17 aprilie: Crestinii ortodocsi sarbatoresc Floriile, ziua în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind aclamat de discipolii lui si de locuitorii orasului; sarbatoarea deschide pregatirile de Pasti din Saptamâna Mare. În duminica a sasea din post, cunoscuta în popor si sub numele de „Duminica Floriilor”, Biserica Ortodoxa sarbatoreste intrarea triumfala a lui Iisus Hristos în Ierusalim. Floriile înseamna primul praznic împaratesc, numit si Duminica Stâlparilor (popular: Florii sau Flurii). Praznuirea se face numai duminica, la fel ca Pastele.
Valeriu Stefan se conformeaza traditiei si propune proiectul De Florii în Bucovina.

                                                                                                citeste mai mult



Sâmbata, 16 aprilie 2011, Ansamblul folcloric de copii si tineri „Balada Bucovinei” a prezentat un spectacol complex, cu regie de miscare, sunete, lumini si citire din Triod.
Ansamblul „Balada Bucovinei” s-a înfiintat si a crescut independent, prin activitate nemijlocita, datorita noilor conditii favorabile, create pentru recuperarea si prezentarea fondului traditional religios, referindu-ne la colindele de Craciun, cântecele si colindele pascale, acestea din urma pierzându-se în cea mai mare parte din zona Bucovinei si din tara. Activitatile de elaborare a repertoriului, de

                                                                                                citeste mai mult



Consiliul Judetean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale au organizat marti, 1 martie 2011, la Sala „Dom Polski” din municipiul Suceava, spectacolul „Azi cânt pentru tine, mama”, dedicat Zilei Internaionale a femeii.
Si-au dat concursul Andrei Iftimie, Valentin Bertea, Teodor Sofronie, Camelia Lucescu, Ana-Maria Chiloti, Madalin Candrea, Diana Ivascu, lorena Nichitoi, Alexandra Dan, Emilia Rata, Simina Mazare, Laura Erhan, Mircea Coca, Ionut Peiu, Iulian Socol, Madalina Lupupopii, Petronela Popa, Iliuta Lehaci, Alexandra ...

                                                                                                citeste mai mult



Asociatia Mesterilor Populari din Moldova (AMPM) si SC Comur SRL (Complexul Turistic Poiana-Deleni) au organizat, în perioada 22-26 martie, (Parcul Turistic „Poiana”, de la Poiana-Deleni, judetul Iasi), prima editie a Taberei de creatie mestesugareasca „Traditie si arta la Poiana”.
Cu acest prilej, mesterii si creatorii populari au realizat obiecte traditionale pentru a oferi Parcului Turistic „Poiana” un aer arhaic inconfundabil, si, în acelasi timp, pentru a contribui la revigorarea interesului pentru creatia mestesugareasca din zona. La Tabara de creatie mestesugareasca „Traditie si arta la Poiana” participa:

                                                                                                citeste mai mult



In ziua de 25 februarie 2011, la Tecuci, Judetul Galati în sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultura s-a desfasurat festivalul - concurs interjudetean de muzica populara “Omatuta”, festival aflat la editia a XV-a.
Radio Iasi a fost principal partener media al evenimentului.
Participantii au concurat pe doua grupe: grupa mica (8-13 ani) si grupa mare (14-18 ani).
Castigatorii gupei mici, 8-13 ani:
Premiul I: Teodora Irava - Bacau;

                                                                                               citeste mai mult



In perioada 25-27 februarie 2011 s-a desfasurat a XIX-a editie a Festivalului-concurs de creatie si interpretare a romantei „Crizantema de Argint“. Radio Iasi a fost partener media al evenimentului.
La Chisinau s-a desfasurat editia a XIX-a a Festivalului-concurs de creatie si interpretare a romantei “Crizantema de Argint”; festivalul a avut loc in incinta Teatrului National “Mihai Eminescu”.
In prima seara, 24 februarie, a fost programata sectiunea de creatie a concursului, deschiderea festivalului a presupus recitalul sustinut de Margareta Ivanus, Silvia

                                                                                                citeste mai mult



Luni, 21 februarie 2011, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava are loc spectacolul sustinut de Ansamblul Folcloric „Balada Bucovinei”. Grupul condus de maestrul George Sârbu aniverseaza în acest mod împlinrea a 20 de ani de activitate. Despre spectacolul aniversar „Cresteti flori si mugurasi“, dar si despre activitatea ansamblului aflam mai multe chiar de la maestrul George Sârbu .
Ansamblul a fost înfiintat în anul 1990 din initiativa dirijorului si folcloristului George Sârbu, dupa o activitate de 40 de ani  în Ansamblul „Ciprian Porumbescu“ din ...

                                                                                                citeste mai mult



Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botosani si Orchestra "Rapsozii Botosanilor" au invitat iubitorii de folclor la spectacolul „Cântecul e viata mea“, duminica, 20 februarie 2011, la sala Teatrului „Mihai Eminescu“.
Radio Iasi a fost partener media al evenimentului organizat cu ocazia lansarii albumului „Cântecul e viata mea“ al interpretei Brândusa Covalciuc Ciobanu.
La spectacol au fost invitati: Anton Achitei, Silvana Raciu, Laura Stefanescu, Geta Postolache, Cornelia Ciobanu, Dan Dobos, Petronela Rusu, Pamfil Roata, Ioan Ursache, Maria Salaru, Stefan Diaconita, Claudia Martinica, Ciprian Cocalia si ...

                                                                                                citeste mai mult



Radio Iasi, Montana Touristic Mall Câmpulung Moldovenesc, Primaria Municipiului Câmpulung Moldovenesc si Centrul Cultural Bucovina au organizat prima editie a Zilelor Pietrele Doamnei.
Festivalul s-a desfasurat în perioada 18-20 februarie dupa urmatorul program: Vineri, 18 februarie 2011, ora 18:00 - Spectacol de muzica populara; Lansarea albumului “Bucovina-n cânt si grai” al interpretei Adriana Bucevski. Au participat solistii: Ciprian Cocalia, Claudia Martinica, Constantin Bahrin, Stefan Diaconita, Maria Costioaia, Ion Ursachi, Gabriela Teisanu, Calin Bratianu, Brândusa ...

                                                                                                citeste mai mult



Radio Iasi a fost partener media unic la spectacolului organizat de Orchestra de Muzica Populara „Mugurel” cu genericul „Melodii de neuitat”, în incinta Palatului National din Chisinau (Republica Moldova) / la 20 ianuarie 2011.
Laurentiu Ursache si Andrei Scribleac au fost primiti în capitala Republicii Moldova pentru a înregistra concertul (audio si video), pentru transmisii în direct si fotografii care sa completeze colectia site-ului www.radioiasi.ro.
Radio Iasi a  acordat Diploma de excelenta domnului Ion DASCAL, Director Artistic, Prim-Dirijor a ...

                                                                                                citeste mai mult



Radio Iasi a fost partener media unic la spectacolului organizat de Orchestra de Muzica Populara „Mugurel” cu genericul „Melodii de neuitat”, în incinta Palatului National din Chisinau (Republica Moldova) / la 20 ianuarie 2011.
Laurentiu Ursache si Andrei Scribleac au fost primiti în capitala Republicii Moldova pentru a înregistra concertul (audio si video), pentru transmisii în direct si fotografii care sa completeze colectia site-ului www.radioiasi.ro.
Radio Iasi a  acordat Diploma de excelenta domnului Ion DASCAL, Director Artistic, Prim-Dirijor a ...

                                                                                                citeste mai mult
28.05.2011 Festivalul national al traditiilor si obiceiurilor populare “La poale de codru”
Duminica, 28 august 2011, in satul Capriana, Raionul Straseni, Republica Moldova, s-a desfasurat Festivalul national al traditiilor si obiceiurilor populare „La poale de codru verde”, editia a IV-a.
La manifestare au participat optsprezece ansambluri folclorice din Republica Moldova. Aceste ansambluri folclorice au prezentat obiceiuri dintre cele mai diverse, obiceiuri care se pastreaza cu sfintenie în satele Republicii Moldova.
Radio Iasi, partener media, a fost prezent la fata locului prin Dumitru Serban.


                                                                                                citeste mai mult
Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, Directia pentru Cultura si Patrimoniu National Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi invita publicul în data de 08 octombrie la cea de-a XLIII-a (43) editie a Festivalului Folcloric „Trandafir de la Moldova“, care va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor. Radio Iasi este partener media al evenimentului care reuneste grupuri de interpreti si solisti din diferite zone ale tarii, în special din Moldova, dar si din afara granitelor. Sâmbata, 8 octombrie 2011, între orele...


                                                                                                citeste mai mult
08.10.2011 Festivalul Folcloric „Trandafir de la Moldova“
Sâmbata, 29 octombrie 2011, Centrul Cultural „Maria Lataretu” din comuna Românesti, judetul Botosani, a gazduit spectacolul omagial „Te iubim, mai draga Marie”.
Evenimentul, care a marcat împlinirea a 100 de ani de la nasterea Mariei Lataretu (n. 7noiembrie 1911 - d. 27 septembrie 1972), a fost organizat de Consiliul Local si Primaria Românesti, judetul Botosani, Consiliul Judetean Gorj, Muzeul Judetean ...



                                                                                                citeste mai mult
29.10.2011 Centenar MARIA LATARETU
01-02.11.2011 Aniversare Radio Iasi 70. Spectacole folclorice
Radio Iasi a organizat, cu ocazia aniversarii a 70 de ani, doua spectacole folclorice difuzate în direct la Radio Iasi Clasic - 1053 KHz, la Radio Iasi FM - 90,8 si 96,3 MHz, potrivit realitatii: „Doua plaje de auditie - acelasi post de radio".
Spectacolele au fost transmise video live pe www.radioiasi.ro.
Cu o privire asupra invitatilor... care ne sunt prieteni:
(1 noiembrie) Stefania Rares, Elena Padure, Ioana Capraru, Silvia Zagoreanu, Vasile Vitalariu, Relu Palade, Sorin Filip, Rodica Andronic, George Finis...

                                                                                                citeste mai mult
09.11.2011 „Cu drag si dor de Bucovina” - spectacol folcloric
Sub motto-ul „Muzica este arta ce are marele dar de a pune in miscare sufletul omenesc” concertul de muzica populara „Cu drag si dor de Bucovina”, sustinut miercuri, 9 noiembrie 2011, in Sala Palatului din Chisinau de catre orchestra „Busuioc Moldovenesc”, condusa de maestrul Mihai Amihalachioaie, a incantat publicul iubitor de folclor.
Au delectat auditoriul nume precum Elena si Viorica Lupu, Alexandru Bradatan...


                                                                                                citeste mai mult
05.11.2011 Festivalul Fanfarelor, Cozmesti
Radio Iasi a fost partener media unic la prima editie a Festivalului Fanfarelor gazduit de comuna ieseana Cozmesti, eveniment care tinde sa devina o traditie anuala la initiativa Consiliului Local Cozmesti, având ca scop revigorarea acestui gen muzical într-un areal în care muzica de fanfara rasuna de mai bine de 9 decenii.
Fanfara Cozmesti rezista timpului si spera în recucerirea gloriei din trecutul marilor succese, trecut aureolat de câstigarea Festivalului fanfarelor de amatori ...


                                                                                                citeste mai mult
04.11.2011 CUCUTENI - Simpozionul International de Arte Vizuale
De zece ani, la Cucuteni - Iasi, în fiecare luna de gustar timpul se transforma în spirit. Emotie. Caldura sufleteasca. Vin în acest sat iesean artisti din mai toate zonele tarii.
Anul acesta a avut loc cea de a X-a editie a Simpozionului International de Arte Vizuale - Cucuteni 2011. Si cum cifra este rotunda, a X-a editie, reprezentantii Asociatiei ARS Continua, cei care sunt implicati direct în buna desfasurare a evenimentului, au realizat si un catalog dedicat manifestarii. Catalogul a fost lansat


                                                                                                citeste mai mult
08.12.2011 Spactacol si lansare CD „Pe-ntrecute” - Oleg si Lucia Sacaliuc
Radio Iasi va invita, începând cu ora 18:00, la spectacolul-lansare CD                „Pe-ntrecute”, al violonistilor Lucia si Oleg Sacaliuc. Spectacolul are loc la sala „Mihai Eminescu” (Complex „Rapsodia” din Botosani) si este transmis în cuprinsul „Dedicatii(lor) muzicale” de joi, 8 decembrie 2011, pe Radio Iasi Clasic, Radio Iasi FM, www.radioiasi.ro.
La acest regal de muzica populara instrumentala sunt invitati: Ionut Tanta si ...


                                                                                               citeste mai mult
11-12.11.2011 Festivalul Hanurilor, editia I
Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), filiala Neamt, a organizat, în parteneriat cu Consiliul Judetean Neamt, în perioada 11 - 12 noiembrie, „Festivalul hanurilor“. Manifestarea, aflata la prima editie, a fost gazduita de Hanul Ancutei.
În prima zi a festivalului s-a desfasurat  un simpozion denumit sugestiv „Sadoveniana“, în care s-a  prezentat conceptul de han, sfaturi de taina, legende...


                                                                                                citeste mai mult
18.12.2011 Concert de Colinde Datini si Obiceiuri „Hai, Deschideti Portile!”
Duminica, 18 decembrie 2011, începând cu ora 17:30, la Casa de Cultura „Vasile Alecsandri” din Bacau, sunteti invitati la Concertul de Colinde Datini si Obiceiuri „Hai, Deschideti Portile!”
Spectacolul reuneste artisti din Muntenia - Aurelian Preda, Maramures - Anghelina Timis, Teleorman - Nicusor Iordan, Vrancea - Maria Murgoci si Botosani - Grupul „Cetina”, Grupul „Vatra”. Mai interpreteaza: Florin Blaj si Grupul ...


                                                                                                citeste mai mult
17.12.2011 Festivalul folcloric „Datini si obiceiuri de iarna”, editia a XLIV-a
Consiliul Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale au organizat Festivalul folcloric de Datini si Obiceiuri de iarna, editia a XLIV-a
Parada alaiurilor pe traseul Palatul Culturii - Bvd. „Stefan cel Mare” - Piata Unirii - Str. „Lapusneanu” - Casa de Cultura a Studentilor.
Spectacol - Casa de Cultura a Studentilor ...


                                                                                               citeste mai mult