De zece ani, la Cucuteni - Iasi, în fiecare luna de gustar timpul se transforma în spirit. Emotie. Caldura sufleteasca. Vin în acest sat iesean artisti din mai toate zonele tarii.
Anul acesta a avut loc cea de a X-a editie a Simpozionului International de Arte Vizuale – Cucuteni 2011. Si cum cifra este rotunda, a X-a editie, reprezentantii Asociatiei ARS Continua, cei care sunt implicati direct în buna desfasurare a evenimentului, au realizat si un catalog dedicat manifestarii. Catalogul a fost lansat în ziua de 4 noiembrie 2011, ora 18:00, la Muzeul Unirii din Iasi. Partenerii evenimentului de la Cucuteni, cât si cei care au participat la realizarea Catalogului sunt: Primaria Comunei Cucuteni, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Iasi, Uniunea Artistilor Platici din România, Filiala Iasi.
Radio Iasi, de-a lungul desfasurarii celor zece editii ale evenimentului de la Cucuteni, a fost partener media.
Seara de 4 noiembrie, când a fost lansat catalogul, a fost presarata cu foarte multe surprize, încât emotia, caldura sufleasca au putut fi suprinse si în câteva înregistrari audio:

                                                           Ionela Mihuleac, artist
04.11.2011 Simpozionul International de Arte Vizuale
Imediat dupa cuvântul de deschidere a artistei Ionela Mihuleac (prelucrare ceramica si lemn), cea care, prin cuvinte putine si prin fapte marete ne transpune în alta lume, mai exact, în lumea mosilor si stramosilor nostri, a intrat, cu pasi asezati, în Sala Dublei Alegeri din incinta Muzeului Unirii din Iasi, tânara interpreta de muzica populara Casandra Maria Hausi. Si nu a intrat în sala oricum, ci îmbracata în costumul popular specific zonei etnofolclorice a Maramuresului si interpretând Balada lui Pintea Viteazu’.
                                     Casandra Maria Hausi - Balada lui Pintea Viteazu
Casandra Maria Hausi - Dumnezeu Suflet Stramosii
De remarcat este si faptul ca albumul dedicat editiei a X-a a Simpozionul International de Arte Vizuale - Cucuteni - 2011 este însotit si de un DVD care contine un interesant film dedicat Culturii Cucuteni, una dintre cele mai vechi civilizatii din lume:
În vacarmul de neînteles al acestei lumi, mai sunt oameni, precum participantii la Simpozionul International de Arte Vizuale de la Cucuteni, oameni care dedica timp spiritului, fac sacrificii sa pastreze ce ne-au lasat mosii si stramosii nostri si emotionant este ca o fac din pasiune, nu din obligatie. Conchidem prin a aduce în prim plan cuvintele artistei Ionela Mihuleac, cuvinte din Catalogul Simpozionului: “Fiinta noastra deschisa total respira universul prin porii sufletului în cântec de iubire”.  

Secvente de la eveniment vor fi difuzate în emisiunea Traditii din ziua de 17 Noiembrie, 2011, ora 20:03.

                                                                                                                             Dumitru Serban
alte evenimentele