In perioada 25-27 februarie 2011 s-a desfasurat a XIX-a editie a Festivalului-concurs de creatie si interpretare a romantei „Crizantema de Argint“. Radio Iasi a fost partener media al evenimentului.

La Chisinau s-a desfasurat editia a XIX-a a Festivalului-concurs de creatie si interpretare a romantei “Crizantema de Argint”; festivalul a avut loc in incinta Teatrului National “Mihai Eminescu”.

In prima seara, 24 februarie, a fost programata sectiunea de creatie a concursului, deschiderea festivalului a presupus recitalul sustinut de Margareta Ivanus, Silvia Zagoreanu, Cristina Pintilie, Viorica Moraru, Silvia Goncear, Tatiana Jacot, alti interpreti din Republica Moldova.

Seara urmatoare, vineri 25 februarie, a cuprins concursul de interpretare muzicala si lansarea de carte a poetului Ianos Turcanu.

Festivalul-concurs „Crizantema de Argint” s-a incheiat cu o Gala a Laureatilor, dar si cu alt recital sustinut de Mihai Munteanu, Natalia Tanasiiciuc, Constantin Florescu si Diana Valuta.

Festivalul a luat nastere cu aproape doua decenii in urma, la initiativa unor iubitori de romante, printre care si Rica Ungureanu. Nascut ca o “sora mai mica” a festivalului de la Targoviste, Festivalul „Crizantema de Argint“ de la Chisinau reprezinta unul din cele mai importante puncte de reper in agenda culturala de peste Prut.
Festivalul Concurs de Romante „Crizantema de Argint“ are doua sectiuni: interpretare si creatie. La fiecare editie se aduna concurenti din Republica Moldova si din Romania.

In cele trei zile ale festivalului, freelancerii Laurentiu Ursache si Dan Gafta, alaturi de corespondentul Elena Mamaliga, au realizat o serie de interviuri cu participantii inscrisi la „Crizantema de Argint“, dar si cu alti invitati.
Crizantema de Argint, 2011
Crizantema de Argint, 2011
Crizantema de Argint, 2011
Crizantema de Argint, 2011
25.02.2011 Festivalul-concurs de creatie si interpretare a romantei „Crizantema de Argint”