Luni, 21 februarie 2011, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava a avut loc un spectacolul sustinut de Ansamblul folcloric „Balada Bucovinei“. Grupul condus de maestrul George Sârbu a aniversat în acest mod împlinirea a 20 de ani de activitate. Despre spectacolul aniversar „Cresteti flori si mugurasi“, dar si despre activitatea ansamblului aflam mai multe chiar de la maestrul George Sârbu .Ansamblul a fost înfiintat în anul 1990 din initiativa dirijorului si folcloristului George Sârbu, dupa o activitate de 40 de ani în Ansamblul „Ciprian Porumbescu“ din Suceava.
Cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, ansamblul a înregistrat în 1991 trei albume de colinde la Manastirea „Sfântul Ioan cel Nou“ de la Suceava, albume cu colinde din vechi colectii din Bucovina, Moldova si Basarabia. În 1993 ansamblul a realizat alte doua albume inedite cu cântari si colinde de Florii si de Pasti.

Alternând genul religios cu cel laic, ansamblul „Balada Bucovinei“ a sustinut numeroase spectacole, fara a neglija elaborarea repertoriului si pregatirea tinerilor. De-a lungul celor 20 de ani de activitate, peste 600 de tineri au avut ocazia sa faca parte din acest ansamblu.
21.02.2011 Ansamblul "Balada Bucovinei" a sarbatorit 20 de ani de activitate