Istoria si continuitatea comunei nemtene Ion Creanga (judetul Neamt) de pe malul stâng al Siretului s-a scris si duminica, 22 mai 2011, în cadrul natural oferit de padurea Arinosu, prin participarea unui numeros public spectator, la cea de-a VI-a editie a Festivalului folcloric interjudetean “Pe sub creanga de arin”.
O manifestare prilejuita de Ziua comunei Ion Creanga, organizata de Primaria  localitatii, împreuna cu Consiliul Judetean Neamt în parteneriat media cu Radio Iasi. De remarcat faptul ca, în discursul rostit pe scena Festivalului folcloric interjudetean “Pe sub creanga de arin”, Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt, a multumit, public, Studioului Regional de Radio Iasi pentru implicarea sa activa si determinanta în promovarea traditiilor populare românesti si în sustinerea media a organizarii Festivalului ocazionat de Ziua comunei Ion Creanga.
        
Un public spectator numeros si generos în aplauze si ovatii, atât la concursul destinat celor doua grupe 8-13 ani respectiv 14-18 ani, cât si la recitalurile interpretilor de muzica populara, capul de afis fiind evolutia ”live” pe scena a cunoscutei artiste Laura Lavric, precum si suita orchestrala sustinuta de maestrul trompetei Constantin Mândristeanu. Au încântat audienta în primul rând tinerii concurenti din concursul câstigat de Teodora Irava în vârsta de 11 ani din Bacau si Ana Dragu în vârsta de 12 ani din Târgu Neamt - ambele cu Premiul I la Grupa de participare 8-13 ani; respectiv Laura Lungu în vârsta de 17 ani din Praxia-Vadu Moldovei judetul Suceava si Simona Manolache în vârsta de 18 ani din Târgu Neamt - ambele cu Premiul I la Grupa de participare 14-18 ani. Deosebit de apreciati au fost si interpretii Silvia Ene, Adriana Apostol, George Forcos Palade, Maria Costioaia, Lili Ciortan, Cristinel Iordachioaia, Veronica Jusca Farcas, Mihaela Balasca, Stefan Deaconita si, nu în ultimul rând, Nicolae Neagu – fiu al comunei Ion Creanga. Un efect asupra publicului au avut prestatiile Grupului vocal folcloric si de dansuri “Muguri de arin” din comuna Ion Creanga precum si Ansamblului folcloric “Todiresteanca” din comuna Todiresti judetul Vaslui. Un merit în organizarea acestui eveniment îl are primarul comunei  Ion Creanga, inginer Petrica Prichici, un om care se straduie din toate compartimentele fiintei sale sa faca în asa fel încât trecutul acestei localitati sa nu se îndeparteze prea  mult de prezent, ci sa fie mereu actual. De altfel, o reusita în intentiile sale nobile este si Festivalul concurs interjudetean de folclor “Pe sub creanga de arin”, ajuns la editia a VI-a.
pe-sub-creanga-de-arini-01
pe-sub-creanga-de-arini-02
pe-sub-creanga-de-arini-03
22.05.2011 Festivalul folcloric interjudetean „Pe sub creanga de arin”