Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botosani si Orchestra "Rapsozii Botosanilor" au invitat iubitorii de folclor la spectacolul „Cântecul e viata mea“, duminica, 20 februarie 2011, la sala Teatrului „Mihai Eminescu“.

Radio Iasi a fost partener media al evenimentului organizat cu ocazia lansarii albumului „Cântecul e viata mea“ al interpretei Brândusa Covalciuc Ciobanu.
La spectacol au fost invitati: Anton Achitei, Silvana Raciu, Laura Stefanescu, Geta Postolache, Cornelia Ciobanu, Dan Dobos, Petronela Rusu, Pamfil Roata, Ioan Ursache, Maria Salaru, Stefan Diaconita, Claudia Martinica, Ciprian Cocalia si Adriana Bucevschi, dar si solistii instrumentisti Doru Farcas, Ciprian Potoroaca, Constantin Mândristeanu, Vasile Vitalariu, Relu Paladi, Ion Oloieru, Mitica Stefan, Andrei Maxim.
Conducerea muzicala a fost asigurata de prof. Ioan Cobâla.
Dirijori: Ioan Cobâla si Ciprian Potoroaca.

Botosaneanca de origine, Brândusa Covalciuc Ciobanu s-a dedicat cântului popular în urma cu mai bine de 20 de ani. Pâna în prezent a înregistrat peste 70 de piese la Radio si are la activ numeroase albume, printre care amintim „Badita cu cusma neagra“, înregistrat cu orchestra „Ciprian Porumbescu“, dirijor Viorel Leanca (1988), "Venitt oameni buni la joc" (1991), sau „Eu petrec c-asa îmi place“ (2004).

Nascuta în Dorohoi, Brândusa Covalciuc Ciobanu a studiat la Scoala generala  nr.2 din localitate. Talentul ei a fost remarcat de profesoara ei care a înscris-o la Festivalul „Pe fir de balada“, la Târgu Jiu, unde a  primit „Marele premiu“. În clasa a VIII-a, profesoara Necula Farcas a sfatuit-o pe Brândusa sa urmeze cursurile Liceului de muzica. Înca de când era eleva în clasa a X-a, interpreta s-a alaturat orchestrei „Rapsozii Botosanilor“, unde s-a perfectionat sub îndrumarea maestrului Ioan Cobâla. În acea perioada si-a lansat si primul disc, cel de debut, dupa care au urmat alte doua discuri la „Electrecord“.

Din 1990 Brândusa Covalciuc Ciobanu a început seria de spectacole peste hotare, în special în Statele Unite ale Americii. A cântat si în Germania, în spectacole alaturi de Marius Teicu, Natalia Guberna si Jeni Nicolau, evenimentele fiind organizate de Asociatia de Promovare a Culturii Române în Germania si în  Europa de Vest.
Lansare album Brandusa Covalciuc Ciobanu, "Cantecul e viata mea"