Duminica, 28 august 2011, in satul Capriana, Raionul Straseni, Republica Moldova, s-a desfasurat Festivalul national al traditiilor si obiceiurilor populare „La poale de codru”, editia a IV-a.
La manifestare au participat optsprezece ansambluri folclorice din Republica Moldova. Aceste ansambluri folclorice au prezentat obiceiuri dintre cele mai diverse, obiceiuri care se pastreaza cu sfintenie în satele Republicii Moldova.
Radio Iasi, partener media, a fost prezent la fata locului prin Dumitru Serban.

Unul dintre ansamblurile folclorice prezente a fost „Dumbrava verde” din Straseni, ansamblu folcloric care a prezentat traditiile din ajunul, cât si din ziua Sfântului Toader.

                                                 Despre Obiceiuri de sfantul Toader

                          Valentina Popa membra a Ansamblului Folcloric "Dumbrava Verde"                         Larisa Baranovski membra a Ansamblului Folcloric "Dumbrava Verde"Un alt obicei prezentat pe scena construita pe toloaca situata în preajma Manastirii Capriana din Raionul Straseni - a fost Ulilica – obicei din Postul Mare.
Ansamblul Folcloric ce a prezentat publicului spectator acest obicei a fost “Giurgiuleanca” din satul Giurgiulesti, Raionul Cahul.

                                     Ana Tornea - Giurgiulesti - GIURGIULEANCA – UlilicaEvenimentul de la Capriana, Raionul Straseni a fost unul de înalta tinuta si dedicat întru totul pastrarii si conservarii traditiilor din satele Republicii Moldova.

                                                    Silvia Zagoreanu, despre festivalInterviuri de la aceste evenimente au fost difuzate în emisiunea „Traditii”, difuzata în fiecare joi, începand cu ora 20:00.
Festivalul national al traditiilor si obiceiurilor populare “La poale de codru”, editia a IV-a
alte evenimentele