01.07.2011 Bobocel de la Bacau
16.04.2011 Spectacol sustinut de „Balada Bucovinei” la Radio Iasi (VIDEO)
29.04.2011 Festivalul - concurs „Floare de April“, editia a XVIII
25.05.2011 Festivalul - concurs “Omatuta”, editia a XV-a (AUDIO, FOTO)
25.02.2011 Festivalul-concurs de creatie si interpretare a romantei „Crizantema de Argint”
18.02.2011 Zilele Pietrele Doamnei (FOTO, VIDEO)În perioada 1-3 iulie 2011, Bacaul gazduieste cea de-a IX-a editie a festivalului concurs de interpretare vocala a cântecului popular, „Bobocel de la Bacau”.
Festivalul se desfasoara, începând cu ora 16:00, în sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora”.
Pe scena vor urca, pe lânga solistii consacrati, Grupurile „Boboceii" si „Floricica" din Bacau si Ansamblul de copii „Coragheasca" din Deleni.
Festivalul este organizat de catre Asociatia Culturala „Floricica”, Primarie, Consiliul Local si Consiliul Judetean

                                                                                                     citeste mai multSâmbata, 16 aprilie 2011, Ansamblul folcloric de copii si tineri „Balada Bucovinei” a prezentat un spectacol complex, cu regie de miscare, sunete, lumini si citire din Triod.
Ansamblul „Balada Bucovinei” s-a înfiintat si a crescut independent, prin activitate nemijlocita, datorita noilor conditii favorabile, create pentru recuperarea si prezentarea fondului traditional religios, referindu-ne la colindele de Craciun, cântecele si colindele pascale, acestea din urma pierzându-se în cea mai mare parte din zona Bucovinei si din tara. Activitatile de elaborare a repertoriului, de pregatire artistica si de prezentare a spectacolelor, se caracterizeaza prin alternanta genului religios cu cel laic, prin ...

                                                                                                     citeste mai multCasa de Cultura a municipiului Tecuci organizeaza, în ziua de 29 aprilie 2011, a XVIII-a editie a Festivalului - concurs de muzica usoara „Floare de April“. Radio Iasi este partener media al evenimentului. Organizatorii îsi propun sa descopere si sa promoveze noi talente. Festivalul se adreseaza copiilor si tinerilor solisti vocali, din case de cultura, scoli populare de arta, camine culturale, licee de arta si cluburi ale copiilor. Termenul limita de înscriere este 19 aprilie.
Fiecare institutie poate participa la concurs cu maximum trei solisti, la sectiunile 7 - 10 ani, 11 - 14 ani, 15 - 18 ani. Interpretii se pot prezenta la concursul de muzica ...

                                                                                                     citeste mai multIn ziua de 25 februarie 2011, la Tecuci, Judetul Galati în sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultura s-a desfasurat festivalul - concurs interjudetean de muzica populara “Omatuta”, festival aflat la editia a XV-a.
Radio Iasi a fost principal partener media al evenimentului.
Participantii au concurat pe doua grupe: grupa mica (8-13 ani) si grupa mare (14-18 ani).
Castigatorii gupei mici, 8-13 ani:
Premiul I: Teodora Irava - Bacau;

                                                                                                    citeste mai multIn perioada 25-27 februarie 2011 s-a desfasurat a XIX-a editie a Festivalului-concurs de creatie si interpretare a romantei „Crizantema de Argint“. Radio Iasi a fost partener media al evenimentului.
La Chisinau s-a desfasurat editia a XIX-a a Festivalului-concurs de creatie si interpretare a romantei “Crizantema de Argint”; festivalul a avut loc in incinta Teatrului National “Mihai Eminescu”.
In prima seara, 24 februarie, a fost programata sectiunea de creatie a concursului, deschiderea festivalului a presupus recitalul sustinut de Margareta Ivanus, Silvia

                                                                                                     citeste mai multRadio Iasi. Montana Touristic Mall Câmpulung Moldovenesc, Primaria Municipiului Câmpulung Moldovenesc si Centrul Cultural Bucovina va invita la prima editie a Zilelor Pietrele Doamnei.
Festivalul se desfasoara în perioada 18-20 februarie, la Montana Touristic Mall,  dupa urmatorul program:
Vineri, 18 februarie 2011, ora 18:00 - Spectacol de muzica populara
Lansarea albumului "Bucovina-n cânt si grai" al interpretei Adriana Bucevski.
Participa solistii: Ciprian Cocalia, Claudia Martinica, Constantin Bahrin, Stefan

                                                                                                     citeste mai mult