VERSAVIA VECLIUC

Provine dintr-o familie vestita de muzicanti din zona Sucevei - fanfara fratilor Cozmici din Solca, mostenind talentul de la mama sa.
A debutat la scoala primara, participand la spectacole acompaniata la vioara de invatatorul ei, Haralambie Manoliu.
A absolvit liceul de Arta „Stefan Luchian” din Botosani, sectiunea canto-popular si Facultatea de Arte, sectia Muzica.

„A scrie despre Versavia si Florin Vecliuc nu este un lucru greu pentru mine, mai ales ca-i cunosc de la inceputuri, Versavia fiindu-mi eleva la Liceul de Arte, sectia canto-clasic, apoi colega la catedra de canto s Scolii Populare de Arte din Botosani.
Le-am urmarit evolutia atat ei cat si sotului ei, acordionistul Florin Vecliuc si in timpul studiilor superioare de muzica, lucru care imi creaza posibilitatea sa-i descriu ca interpreta, respectiv instrumentist.
Voce frumoasa, cu timbru vocal deosebit, prezenta si joc de scena aparte, naturala si nu fortata, cucereste publicul din primele minute ale aparitiei sale. Florin Vecliuc, instrumentist cu reale calitati interpretative, tenace, lupta pentru a progresa in domeniul artei pentru a patrunde tainele folclorului autentic. Mult succes pe drumul cantecului popular!”

                                                                                              Cu admiratie,
                                                                                              Maria Cojocaru, profesor de canto

Cantecul Popular traieste si va trai atata timp cat vor vietui acei care stiu sa-l plamadeasca, sa-l pastreze si sa-l transmita mai departe semenilor lor. Cantecul va trai atata timp cat vor vietui acei care stiu sa-l ingane, sa-l asculte si sa-l aprecieze la justa valoare, caci numele lui, cantecul, lumea ii incredinteaza toate starile sale sufletesti, grijile si nevoile, nazuintele si sperantele.
...
Cu o voce calda, autentica si potential artistic deosebit, prin acest compact disc… Versavia Vecliuc incepe urcusul spre varful sistemului de valori din peisajul muzical moldovenesc.
Si pentru ca drumul cantecului popular trece prin suflet, imi doresc ca aceste crampeie de muzica populara pe care vi le daruie cu suflet deschis si simtiri curate Versavia si Florin Vecliuc, impresurate de dragostea si daruirea lor pentru folclor sa ajunga la inimile dvs, sa va faca mai senini, mai voiosi, cu pofta de joc si cant, cu pofta de drag si viata!
Aceste cantece oferite de Versavia Vecliuc sper sa se regaseasca printre preferintele dvs… sa va inmoaie sufletul, sa va vindece dorurile si apasarile sa va faca mai voiosi si mai bucurosi! Mult succes pe drumul cintecului popular…!


                                                                                            Laurentiu Ursache,
                                                                                            Realizator emisiuni de folclor Radio Iasi
Versavia Vicliuc - Azi e zi de sarbatoare
Casa de discuri: Ana Sound
Anul: 2012
1. Azi e zi de sarbatoare
2. Sarba de la Tudora
3. Hai noroc si voie buna
4. Bata-va sampca opinci
5. Cantec de nunta
6. Nu-s copii casa pustie
7. N-ai mai fi strainatate
8. Ruseasca de la Tudora
9. Fusul
10. Hora neamului meu
11. Viata omului de toate are
12. Ne-ai dat Doamne dragostea
13. Codrule cu ramurele
14. Ciobanas cu oile
15. Buna seara lume draga
16. Doamne dusmanii-mi arata
17. Sarba acordeon

Orchestratie: Petrica Oloieru (1, 3, 8, 9, 11, 17), Razvan Mitoceanu (2, 10, 12, 13, 14, 17), Ion Oloieru (4, 5, 6, 7, 15, 16)
Textier: Mariana Honceru
Aparitii discografice: