VADIM GHEORGHELAS

La 13 martie 2011, s-a stins din viata cunoscutul interpret de muzica populara, Vlad Gheorghelas, la vârsta de 61 de ani
S-a nascut in data de 22 octombrie 1949 in localitatea Drochia. Talentul i-a fost descoperit in cadrul unui concurs de muzica populara- „Cantati cu noi”; apreciat de mai multi dirijori, a fost sfatuit sa urmeze cursurile Colegiului de muzica „Stefan Neaga” din Chisinau.
In ultimul an de studii a fost cooptat in orchestra “Lautarii” din Chisinau, dar mai inainte in orchestra “Fluieras”, alaturi de care a cantat timp de 4 ani.
În 1997, a început colaborarea cu poetul Grigore Vieru. Asa a aparut cântecul „Tata”, care l-a facut celebru pe Vlad Gheorghelas. Au urmat „Parintii”, „De când, mândro, te iubesc”, „Noroc, noroace”, „Primavara, daca stii” s.a.
În total, au facut împreuna 24 de piese, altele ramanand neînregistrate.
Se deosebea intre interpreti prin fluieratul sau artistic, unic in spatiul romanesc dar si prin mesajul melodiilor sale.
A reusit sa transmita prin cantec durerea, bucuria, tristetea, dorul de casa, dragostea de parinti, intr-un cuvant tot ce inseamna simtire omeneasca.

La spectacolul aniversar Radio Iasi, Vadim Gheorghelas ne-a cantat o melodie compusa in memoria tatalui sau, pe versurile regretatului poet basarabean- Grigore Vieru.

A fost primit in scena, asa cum se cuvine, in aplauzele publicului....

Vadim Gheorghelas, interviu realizat de Madalina Mihaila, la aniversarea Radio Iasi, 2 noiembrie 2010