NICOLAE GLIB
Si-a inceput cariera de artist la doar 4 ani....Tatal sau avea un aparat de radio “Iskra”, cu baterii, care emitea doar pe undele postului de Radio Bucuresti.
In fata aparatului dansa pe ritmul saltaret al muzicii populare, cel ce avea sa devina, mai tarziu, interpretul Nicolae Glib, artist emerit si artist al poporului. Dumnezeu l-a inzestrat cu o inconfundabila voce.
A studiat la Scoala medie de muzica „St.Neaga" si la Institutul de Arte „G.Musicescu" din Chisinau.
In perioada 1969-1972, a fost solist in orchestra Ansamblului de dansuri populare „Joc" al Filarmonicii din Chisinau. Urmatorii 13 ani a fost solist in orchestra de muzica populara „Folclor" a Radioteleviziunii din Chisinau. Aici s-a format si duetul Nicolae Glib - Valentina Cojocaru, indragit de o lume intreaga. Au urmat anii in care a cantat si in Orchestra de muzica populara „Lautarii" a Filarmonicii.
In 1978, i se acorda titlul de Artist emerit, iar in 1989, pe cand activa cu "Lautarii" lui Nicolae Botgros - cel de Artist al Poporului.
De-a lungul carierei a fost solist al mai multor ansambluri si orchestre din Chisinau, printre care Ansamblul de cantece si dansuri „Joc”, orchestra „Folclor" sau orchestra „Lautarii".
Cu un repertoriu bogat, cuprinzand melodii de joc, de nunta, satirice dar si lirice, cu un timbru vocal deosebit si o tinuta artistica ireprosabila, Nicolae Glib este mereu alaturi de noi la cele mai importante momente...
1. Foaie verde fir lalea
2. Nasule
3. Merg prin sat, lume ma-treaba
4. Hai, prieteni, la multi ani
5. Care-i om si are minte
6. Smaranda
7. Dragi îmi mai sunt horele
8. Tine.mi, Doamne, tineretea
9. Bate doba maruntel
10. Cât oi trai pe pamânt
11. Pleaca nasul de la fini
12. Multi mai au pe mine ciuda
13. Banu-i ban
14. Doua mame pentr-o fata
15. Tare-i bine padurar
16. La un colt de iarmaroc
17. Anii vin si anii trec
18. Eu sunt Barbu Lautarul
19. Ia mai da, crâsmare, vin
20. Ista-i joc moldovenesc
21. Azi e hram la mine-n sat
Aparitii discografice:
Galerie foto: