22-23.06.2013 Festivalul international de muzica populara „Mugurelul”, editia a IX-a
Sambata, 22 iunie incepand cu ora 18:00 si duminica 23 iunie, incepand cu ora 12:00, pe scena Parcului „Brazi” din Dorohoi are loc Festivalul International de Muzica Populara „Mugurelul”.

Organizatori: Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Palatul Copiilor Botosani, Clubul Copiilor Dorohoi, Primaria Municipiului Dorohoi, Consiliul Jutetean Botosani
Festivalul Miugurelul 2013
Pe data de 23 iulie, inainte de concurs, se va desfasura o parada a costumelor populare, la care vor participa toate delegatiile din tara si din strainatate. In aceeasi zi se va desfasura si Gala Laureatilor.

Acompaniamentul participantilor individuali va fi realizat de Orchestra „Mugurelul” a Palatului Copiilor Dorohoi, conducerea muzicala - profesor Marcel Dupu.

La concurs vor participa formatii din Romania, Ucraina, Republica Moldovca, Slovacia si Polonia, la urmatoarele sectiuni:

Sectiunea I : interpretare vocala (solisti vocali)

Sectiunea a II - a : interpretare instrumentala (solisti instrumentisti)

Sectiunea a III - a : Ansambluri de cantece si dansuri

Categorii de varsta :

• 7 - 10 ani;

• 11 - 14 ani;

• 15 - 18 ani

La sectiunile I si II ( solisti vocali si solisti instrumentisti) vor intra în concurs doar acei participanti acompaniati de Orchestra  Mugurelul  a Clubului Copiilor Dorohoi, sub conducerea muzicala a prof. Marcel Dupu.

Pe lânga melodia interpretata alaturi de orchestra „Mugurelul“, participantii la categoria de vârsta 15-18 ani vor prezenta si o doina sau balada (piesa fara acompaniament).

Fiecare judet poate participa cu maxim 2 puncte în concurs.

Grupurile vor fi alc atuite din max. 30 persoane.

Ansamblurile folclorice vor sustine spectacole cu durata maxima de 20 minute, care vor include: dansuri populare, solisti vocali si instrumentisti, piese de orchestra (taraf) din zona folclorica pe care o reprezinta.