S-a nascut la Cabesti, comuna Podul Turcului, judetul Bacau. De mic ii placea sa cante. Lua in mana o palnie si isi imagina ca avea o tropeta adevarata. Cand a implinit sase ani a primit in dar o muzicuta si a inceput sa cante cu ea tot ce auzea la radio. Asa a ajuns sa cante la serbarile scolii.
Vazând cât de mult este interesat de muzica, tatal sau, Traian, i-a cumparat, când era în clasa a VI-a, un acordeon.
La 16 ani a participat pentru prima data la festivalul „Cântarea României”, unde a luat premiul al III-lea.
Dupa terminarea scolii, ajuns in Barlad, a activat în cadrul ansamblului folcloric „Balada” (1980-1997), alaturi de coregraful Ionel Rosu si dirijorul Aurel Spataru. Ansamblul „Balada” a fost rampa de lansare în cariera de solist de muzica populara participand la festivaluri si concursuri de muzica populara in tara si strainatate.
In anul 1989 a inregistrat primele melodii la radio, cu orchestra Radiodifuziunii Române, condusa de dirijorul Paraschiv Oprea. Din acel moment, a devenit colaborator al Radiodifuziunii Române. În 1994, avea deja înregistrate 36 de melodii în radio, dintre care, 24 cu orchestra lui Paraschiv Oprea, celelalte cu Cristi Nastase si orchestra „Plaiurile Bistritei” de la Bacau.
Adevarata cariera artistica a inceput atunci cand s-a clasat pe locul III in topul interpretilor de muzica populara, organizatoarea concursului fiind televiziunea romana. Au urmat numeroase recitaluri in spectacole si aparitii in presa.
Din 2007, George Forcos este solist vocal profesionist la orchestra “Rapsodia Vasluiului”, colaboreaza cu televiziunile, are filmari si spectacole.

GEORGE FORCOS PALADE
Galerie foto 2011:
Radio_Iasi_70_George_Forcos_Palade_2011_05
Radio_Iasi_70_George_Forcos_Palade_2011
Radio_Iasi_70_George_Forcos_Palade_2011_02
Radio_Iasi_70_George_Forcos_Palade_2011_03
Radio_Iasi_70_George_Forcos_Palade_2011_04