19.12.2010 Aniversare „Lautarii” - 40 de ani de activitate












18.12.2010 Festivalul de datini si obiceiuri de iarna












22.05.2010 - Festivalul-Concurs „Muguri de tezaur“, Editia I













07.05.2010 Festivalul judetean de folclor "Dorule, floare de roua"












06-07.03.2010 Festivalului-concurs "Florile Ceahlaului"




































Partener al spectacolelor organizate de Asociatia Cultural-Artistica „Lautarii” (19 si 20 decembrie 2010, Palatul National din Chisinau), cu participarea extraordinara a celor mai îndragiti interpreti ai cântecului popular din Republica Moldova si România,
La spectacol a fost prezenta si echipa Radio Iasi formata din Florin Bîzga, Dumitru Straton, Laurentiu Ursache si Andrei Scribleac.



                                                                                                citeste mai mult



La Casa de Cultura a Studentilor Iasi are loc sâmbata, 18 decembrie 2010, Festivalul de datini si obiceiuri, editia XLIII-a.
Acest eveniment reuneste ansambluri si grupuri de uratori din Bistrita Nasaud, Botosani, Suceava, Neamt, Iasi, Vaslui si Maramures.
Proigramul festivalului:
- ora 10:00 Parada alaiurilor, pe traseul Palatul Culturii, Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt, Piata Unirii, Strada Lapusneanu, Casa de Cultura a Studentilor.
- ora 11:00 Spectacol de colinde si uraturi, Casa de Cultura a Studentilor ...

                                                                                                citeste mai mult



Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, Directia pentru Cultura si Patrimoniu Cultural National Vaslui, cu sprijinul Consiliului Judetean Vaslui, Primariei si Casei de Cultura Negresti, organizeaza în data de 22 mai 2010 prima editie a Festivalului-concurs judetean pentru copii „Muguri de tezaur“.Radio Iasi este unic partener media al evenimentului.
Festivalul va avea loc la Casa de Cultura Negresti, începând cu ora 12.00. Aceasta manifestare se doreste a fi o rampa de lansare a copiilor care se apropie cu dragoste de cântecul traditional românesc, fiind destinata copiilor ...

                                                                                                citeste mai mult



În perioada 7-9 mai 2010 s-a desfasurat, la Botosani, Festivalul-concurs de interpretare a cântecului si dansului popular moldovenesc “Dorule, floare de roua”, editia a VIII-a, organizat de Casa de Cultura a Sindicatelor “Nicolae Iorga” din Botosani si Inspectoratul Scolar Judetean.
Concursul s-a desfasurat pe sapte sectiuni, obiectivul declarat fiind de a descoperi si de a stimula tinerele talente ce promit sa duca mai departe traditia populara. Merita subliniat faptul ca acest festival s-a adresat liceenilor care înca nu au facut pasul spre statutul de profesionisti

                                                                                                citeste mai mult



Centrul pentru Cultura si Arte «Carmen Saeculare» a organizat Festivalul-concurs national Florile Ceahlaului. Concursul si-a propus sa descopere si sa puna în valoare tineri talentati cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani, sa îi apropie de costumul popular, de cântecul popular si de folclorul românesc în general.
La preselectia desfasurata pe 6 martie, concurentii au prezentat o doina si o piesa autentica reprezentativa din zona folclorica de provenienta, interpretata cu acompaniament instrumental, au descris zona folclorica pe care o reprezinta, costumul popular sau un obicei.

                                                                                                     citeste mai mult