A trait de mic copil în acorduri de muzica populara. Bunicul si tatal sau au fost lautari consacrati astfel ca destinul lui a fost pecetluit înca de la nastere. A intrat la scoala de muzica, a studiat vioara timp de opt ani, iar pe scena a urcat prima data în clasa a III-a. Pasul cel mare în lumea instrumentistilor populari l-a facut însa la 15 ani, in 1987, cand se angajeaza ca violinist in Orchestra de muzica populara „Plaiurile Bistritei” din Bacau. Din 1990 pana in 2000, este timp de zece ani dirijor al acestei orchestre.
Din 2000 pana in 2005 conduce sub bagheta sa, Ansamblul „Busuiocul”- Bacau.
Este detinatorul a peste 500 de imprimari si in cariera sa de pana acum, a avut parte de numeroase turnee in tara dar si peste hotare. Elvetia, Irak, Siria, Olanda, Franta, Austria sau Germania, tari in care a facut cunoscute acordurile cantecului  popular romanesc.
Artistul a cântat alaturi de cei mai mari interpreti din tara.
Ca violonist, a scos doua CD-uri personale.
În 2006, Cristian Nastase a ajuns dirijorul orchestrei de muzica populara a Radiodifuziunii Române, unde nu a putut sta mai mult de 6 luni, sufletul sau fiind in Bacau. Dupa ce a revenit acasa, a reînfiintat orchestra „Plaiurile Bistritei“ de care spera sa nu se mai desparta pâna la finalul carierei.
CRISTIAN NASTASE