Cornelia Ciobanu si-a manifestat talentul de la vârsta întrebarilor curate, încurajata de familie si de primele succese obtinute înca din perioada scolara.
Si-a început activitatea artistica mai întâi ca interpret amator, copil fiind, la serbarile scolare sau reuniunile familiale. A absolvit Facultatea de Pedagogie Muzicala a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti.
A urmat apoi concursul la Orchestra „Rapsozii Botosanilor”, dirijata de maestru Ioan Cobala, care i-a fost dascal, sef, parinte ...
Impreuna cu orchestra a participat la numeroase spectacole si turnee în tara si peste hotare: Emiratele Arabe, Franta, Italia, Ucraina, Republica Moldova.
Are un repertoriu bogat, divers si de calitate pentru care a fost nevoie de multa truda. Si-a cules singura cantecele vechi, colindand satele. Foarte importanta este si tinuta scenica, calitatea costumelor, Cornelia Ciobanu adunandu-si cu grija piese de port popular vechi si noi, catrinte, ii, poale, bundite.
Cu un gen plin de vigoare, abordeaza, cât se poate de natural, cântecul de voie buna, de petrecere, de nunta, dar si melodii foarte vechi, inspirate din practici ale vietii pastorale si agrare.
În cadrul orchestrei „Rapsozii Botosanilor” a gasit un climat constant-încurajator, care a propulsat-o în atentia publicului ca o reprezentanta de frunte a folclorului moldovenesc de pe vaile Siretului si Jijiei.
CORNELIA CIOBANU
Aparitii discografice:
Cornelia Ciobanu - N-am iesit desculta la joc
  1. N-am venit la joc desculta
  2. Cobzareasca
  3. Jucati hangu-n patru parti
  4. Eu stau jos, opinca salta
  5. Greu pe lume fara tata
  6. Sa jucam dupa triscuta
  7. Urât mi-o fost urâtu
  8. Hai teiule, hai
  9. Soacra stai, nu te mira
10. Of, hotar napastuit
11. Nu sta lumea-ntr-un picior
12. Sub un deal, pe-o ulicioara
13. Jucati druste penele
14. Când vii bade-n sarbatoare
15. Suna vântul, suna
16. Doamne-nvredniceste-ma
17. Joc de nunta

Casa de discuri: Oltenia Star Music Production, 0910
Anul: 2004
back