Este unul dintre cei mai buni trompetisti traitori în România, dificilul instrument nemaiavând pentru îndragitul solist nici un fel de secrete.
Subtila arta interpretativa a lui Constantin Mîndristeanu este dublata de o prezenta scenica impresionanta, în faptura sa traind un autentic „haiduc” ce îsi cânta pe note dorurile inimii si bucuriile vietii.

Si-a inceput studiile muzicale in anul 1962 la Liceul de Muzica si Arte plastice din Botosani, ca elev la clasa de vioara a profesorului Romanescu Florin, vreme de 7 ani. Printr-o intamplare fericita, in clasa a-7-a a inceput sa studieze alt instrument: trompeta. Acel moment i-a marcat tot restul vietii.
A absolvit liceul in anul 1975. A fost angajat al Filarmonicii de Stat Botosani pana in anul 1977 cand s-a transferat la Orchestra populara ”Rapsozii Botosanilor” din Botosani.

In anul 1982 a primit o invitatie pe care a onorat-o, din partea Ansamblului artistic ”Ciprian Porumbescu”
din Suceava, unde a ramas pana la sfarsitul anilor 2000, cand s-a pensionat.
S-a reangajat la Ansamblul folcloric “Dor Transilvan” din Bistrita, iar in prezent este angajat din nou la Orchestra populara “Rapsozii Botosanilor”.

In 34 de ani de cariera artistica a cantat cu mai toti artistii din tara: Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Mihai Constantinescu, Dan Spataru, Angela Similea, Irina Loghin, Ion Dolanescu, Tiberiu Ceia, Laura Lavric, Sofia Vicoveanca etc in sute de spectacole si turnee atat in tara cat si strainatate (America, Japonia, Israel, Suedia, Germania, Cipru, Ucraina, Moldova, Austria, Polonia, Ungaria, Franta, Italia).

Televiziunea Romana a fost rampa care l-a lansat spre aceasta frumoasa cariera. La Electrecord a imprimat in 1979 un disc impreuna cu “Rapsozii Botosanilor”. A urmat apoi doua albume: „Bijuterii Folclorice” in 2003, si „Shadow of your smile” in 2009 (café-concert).
De asemeni, cu Orchestra Radiodifuziunii Romane a cantat sub baghete celebre: Paraschiv Oprea, Ionel Budisteanu, George Vancu, Ioan Cobala, George Sarbu, Viorel Leanca si a cantat cu aproape toti solistii moldoveni. A sustinut recitaluri la mari festivaluri de folclor: „Maria Tanase”, „Maria Lataretu”, „Mamaia”, „Cerbul de aur”. A fost colaborator permanent al unor mari realizatori si redactori de folclor: Marioara Murarescu, Ioana Bogdan, Alexandru Fabian, Virgil Comsa, Elize Stan, Ion Filip, Veronica Necula.
A cantat alaturi de mari instrumentisti: Constantin Gherghina, Alexandru Havriliuc, Dumitru Zamfira, Ion Dragoi, Marcel Budala, Marin Cotoanta, Costel Moisa, Dumitru Farcas, Doru Farcas, Stefan Cigu.
CONSTANTIN MÎNDRISTEANU

Aparitii discografice:
  1. Ca la Tudora
  2. Hora ca la ses
  3. Frumusica
  4. Hora Moldoveneasca
  5. Sarba de la Broscauti
  6. Mandristeanca
  7. Sarba de la Darabani
  8. Hora leganata
  9. Sarba din Concesti
10. Batuta din Deleni
11. Sarba de la Ruginoasa
12. La sfat
13. Batuta de la Iasi
14. Sarba lui Costel
15. Batuta din Copalau
16. Hora mare din ograda
17. Sarba din Dumeni
18. Udesteanca
1. The shadow of your smile
2. Un homme et une femme
3. Eternally
4. Santa Lucia
5. Ave Maria
6. I can't give you anything but love
7. Amapola
8. Estudiantina
9. Lullaby of birdland
10. Le grisbi
11. Bluesette
12. Granada
13. Hello, Dolly
14. Perfidia
15. Tea for two
16. Summertime
17. Tico, tico
18. Smoke gets in your eyes
19. What a wonderful world
20. Il silenzio
Radio_Iasi_70_Constantin_Mandristeanu_2011_02
Radio_Iasi_70_Constantin_Mandristeanu_2011