A apãrut pe lume, sub semnul sagetãtorului, la 7 decembrie 1972 si a manifestat dragoste pentru cântec de la o vârstã fragedã.
A acceptat un singur idol – minunata si regretata interpretã Mina Pâslaru, ale carei cântece le fredona în copilarie si pe care le-a preluat, mai târziu, în repertoriul propriu.
A crescut în satul Gemenea, la doar câtiva kilometri de Câmpulung – de aici a învãtat cântece pe care le-a purtat pe scena unor festivaluri si concursuri precum Maria Tanase, Maria Lataretu, Sezatoarea de la Falticeni, Alina-te dor, alina, La izvor de cânt si dor, Toamna muzicalã bãcãuanã. La Festivalul-Concurs Cântecele pãdurenilor, organizat în 1994 la Ghelari-Hunedoara de cãtre Drãgan Muntean, artistul al cãrui mare suflet nu se mai aflã printre noi, Cãtãlin a obtinut Marele Premiu si Trofeul Festivalului. Începutul unui drum artistic frumos, dar spinos, catre conturarea unei cariere ce s-a concretizat în angajarea sa ca solist profesionist la Ansamblul Rapsodia Cãlimanului din Toplita (judetul Harghita).
S-a alãturat apoi Ansamblului Ciprian Porumbescu din Suceava si a colaborat în timp cu majoritatea formatiilor profesioniste din România. În 1991 a debutat si în televiziune Primele sale înregistrãri au intrat si în Fonoteca Radio, repertoriul sau completându-se cu melodii noi cuprinse pe albumul Doamne, cum mai trece viata omului sau pe alte albume colective.
Destinul i-a purtat pasii în Bucuresti, acolo unde s-a împlinit profesional prin experienta acumulatã atât ca interpret cât si ca redactor la Radio România; a colaborat la Radio România Tineret si Antena Satelor; din 1998, este redactor de folclor la Radio România International.
Nu exista o retetã a succesului, dar modestia, sinceritatea si caldura sufleteascã sunt cele mai importante calitãti ale unui artist. Ne dorim ca toate acestea sã-i calauzeasca pasii pe mai departe!
CATALIN MAXIMIUC