Ansamblul Folcloric “Doina Carpatilor” s-a constituit în anul 1963, din dorinta unor talentati si inimosi studenti de a valorifica scenic tezaurul folcloric de pe meleagurile românesti. Peste timp s-a pastrat traditia la Ansamblul “Doina Carpatilor” astfel ca, pâna astazi,  zeci de generatii de studenti au sustinut peste 2000 spectacole în fata a sute de mii de spectatori.
S-a impus înca de la începutul înfiintarii sale în viata cultural-artistica a Judetului Iasi si a tarii, obtinând cele mai mari distinctii la toate concursurile si festivalurile locale si nationale la are a participat.
A realizat spectacole în colaborare cu solisti de seama ca: Sofia Vicoveana, Angela Moldovan, Laura Lavric, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Stefan Pintilie, Nicolae Hlib si altii.
Repertoriul muzical si cel coregrafic al Ansamblului Folcloric „Doina Carpatilor” cuprinde melodii si jocuri populare din toate zonele folclorice mari ale României: Oas, Ardeal, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si bineînteles Moldova.
Valoarea artistica a ansamblului folcloric a fost probata si evidentiata, obtinând reale succese în cadrul unor turnee si festivaluri internationale de folclor din tari ca: Portugalia, Spania, Franta, Germania, Belgia, Grecia, Finlanda, Suedia, Egipt, Tunisia, SUA, Polonia, Turcia, etc. fiind adevarati ambasadori ai cântecului si dansului popular românesc.
Succesele obtinute de Ansamblul Folcloric “Doina Carpatilor” atât pe scenele României cât si în strainatate reprezinta o încununare a vietii artistice permanente, pe care mediul studentesc iesean o genereaza.
Daca ar fi sa se adune astazi cu toti cei care au facut parte din acest ansamblu, ar fi peste 1.500 de iubitori de cântec si de dans popular românesc.
În prezent ansamblul “Doina Carpatilor” este condus de dirijorul Marinica Botea si de coregraful Petre Susu.
Ansamblul Folcloric “DOINA CARPATILOR” al Casei de Cultura a Studentilor Iasi