Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, fie ca vorbim de orchestra, dansatori sau interpreti, este o prezenta cu totul aparte pe scena. Este o formatie profesionista, cu un profil bine conturat.
Din 1979 si pana in anul 2008 Ansamblului Folcloric „Ciprian Porumbescu” s-a aflat sub bagheta dirijorului Emil Havriliuc, iar din 1991 pana in 2008, cu o intrerupere de 2 ani, Emil Havriliuc a fost si director al Ansamblului.
In 1991 Ansamblul s-a desfiintat. Membrii vechi, artisti deosebiti, s-au pensionat dar la finalul anului Emil Havriliuc a preluat conducerea Ansamblului. De la 38 de salariati cati mai avea Ansamblul in 1991, s-a ajuns la 88 in 2008. S-au creat noi sectii: „Teatrul de copii”, „Muzica de camera”. Desi folclorul era la baza, s-au realizat si spectacole de varietati.
Ansamblul a facut numeroase turnee in Europa (Franta, Belgia, Italia) dar si in tara, adunand aplauze, diplome si trofee.
In prezent, Ansamblul de dansuri „Ciprian Porumbescu” aflat sub conducerea maestrului coregraf Costinel Leonte, se remarca prin maestria cu care da culoare si ritm jocurilor folclorice.
Orchestra „Ciprian Porumbescu” este o orchestra complexa din care nu lipsesc instrumentele traditionale, condusa cu competenta si profesionalism de Viorel Leanca.
Impreuna ofera intotdeauna spectacole antrenante datorita repertoriului valoros, a calitatilor vocale si stilistice, a prezentei scenice deosebite datorita viziunii maestrului coregraf.
Ansamblul „CIPRIAN PORUMBESCU"