Dupa 20 de ani de activitate (atestata) a Ansamblului folcloric de copii si tineri „Balada Bucovinei”-Suceava, se pot prezenta multe dintre manifestarile sale, care au constituit – spre admiratia si pretuirea publicului – un mod de exteriorizare a încarcaturii si sensibilitatii artistice a interpretilor, dar si împlinirea sentimentelor de speranta si dragoste a parintilor, de revelatie a continuitatii si pastrarii valorilor traditionale prin tinerele generatii.

Ansamblul folcloric a fost constituit în 1990, din initiativa si prin eforturile dirijorului si folcloristului George Sârbu, dupa o activitate de peste 40 de ani desfasurata în Ansamblul profesionist de folclor „Ciprian Porumbescu”. Sub îndrumarea maestrului, în cele doua decenii de existenta artistica, „Balada Bucovinei” a înaltat sufletele spre lumina.

Maestrul George Sârbu a fost si este unul dintre artistii Bucovinei care au înteles, pe deplin, frumusetea cântecului popular si a celui religios. Bun cunoscator al folclorului muzical, dirijorul George Sârbu a reusit sa poarte cântecul popular catre ce i se cuvine.

Prin portul popular, prin frumusetea cântecelor interpretate, „Balada Bucovinei” ramâne un simbol si un reper pentru generatiile care vin.

Ansamblul beneficiaza de o zona folclorica vie si originala, cu valoroase mosteniri culturale si istorice, într-un cadru natural de poveste.

Ansamblul „Balada Bucovinei” s-a înfiintat si a crescut independent, prin activitate nemijlocita, datorita noilor conditii favorabile, create pentru recuperarea si prezentarea fondului traditional religios, referindu-ne la colindele de Craciun, cântecele si colindele pascale, acestea din urma pierzându-se în cea mai mare parte din zona Bucovinei si din tara. Activitatile de elaborare a repertoriului, de pregatire artistica si de prezentare a spectacolelor, se caracterizeaza prin alternanta genului religios cu cel laic, prin creatie folclorica pastrata cu veneratie si maiestrie artistica de rapsozii locali si de formatiile consacrate, fond conservat cu pasiune si competenta de specialitate. Repertoriul folcoric abordat este autentic si divers (Radauti, Câmpulung, Vatra Dornelor, Humor) dar si din alte zone folclorice ale tarii (Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova), prezentându-se diferite instrumente muzicale tipice, cântece de grup vocal si de solisti, dansuri mixte, barbatesti, de fete, cu diverse costume populare, cu pseudoinstrumente si componente tipice obiceiurilor folclorice. Repertoriul este complex si prin faptul ca prezinta obiceiuri traditionale: de nunta, calusari, pastoresti, de Craciun si de Anul Nou, de Florii si de Pasti.
Ansamblul folcloric „BALADA BUCOVIENEI”

Zilele Pascale la Radio Iasi - Spectacol sustinut de Ansamblul „Balada Bucovinei” la Radio Iasi
Partea a II-a
Partea I
Balada Bucovinei la Radio Iasi_03
Balada Bucovinei la Radio Iasi_85
Balada Bucovinei la Radio Iasi_06
Balada Bucovinei la Radio Iasi_22
Balada Bucovinei la Radio Iasi_05
Balada Bucovinei la Radio Iasi_14
Balada Bucovinei la Radio Iasi_15
Balada Bucovinei la Radio Iasi_28
Balada Bucovinei la Radio Iasi_30
Balada Bucovinei la Radio Iasi_34
Balada Bucovinei la Radio Iasi_36
Balada Bucovinei la Radio Iasi_40
Balada Bucovinei la Radio Iasi_42
Balada Bucovinei la Radio Iasi_43
Balada Bucovinei la Radio Iasi_49
Balada Bucovinei la Radio Iasi_52
Balada Bucovinei la Radio Iasi_54
Balada Bucovinei la Radio Iasi_57
Balada Bucovinei la Radio Iasi_58
Balada Bucovinei la Radio Iasi_62
Balada Bucovinei la Radio Iasi_64
Balada Bucovinei la Radio Iasi_67
Balada Bucovinei la Radio Iasi_68
Balada Bucovinei la Radio Iasi_72
Balada Bucovinei la Radio Iasi_74
Balada Bucovinei la Radio Iasi_75
Balada Bucovinei la Radio Iasi_77
Balada Bucovinei la Radio Iasi_78
Balada Bucovinei la Radio Iasi_79
Balada Bucovinei la Radio Iasi_84
Spectacole: